A szakértő figyelmeztetett: ez az állítólagosan egészséges nassolnivaló súlyos egészségügyi kockázatokkal járhat.


Szinte biztos, hogy nálad is ott lapul a fiókban egy zacskónyi belőle, hiszen a vendégeket is sokan ezzel kínálják. Azonban nem minden tesz jót a szervezetünknek, még akkor sem, ha egészséges nassolnivalóként hirdetik. Cikkünkben ezért feltárjuk, mely finomságokkal bánj nagyon óvatosan.

Mindenki átélte már azt a pillanatot, amikor egy hosszú és kimerítő nap után éhesen lép be az otthonába, és vágyik valami ropogós, ízletes finomságra. Az egészségtudatosság térnyerésével azonban egyre többen törekednek arra, hogy egészséges alternatívákat tartsanak otthon, ezzel elkerülve a hagyományos nassolnivalókat, mint a csipsz, gumicukor vagy csokoládé. Érdemes azonban óvatosnak lenni, mivel a boltok polcain fellelhető, eddig egészségesnek tartott snackek is súlyos egészségügyi kockázatokat rejthetnek magukban, figyelmeztetnek a szakértők.

A kutatások szerint több, népszerű étel összefüggésbe hozható a szívroham növekvő kockázatával. Ez az aggasztó felfedezés sokakat döbbentett meg és felveti a kérdést: vajon egészen eddig tévhitben éltünk? Ezért most feltárjuk a finomságok mögötti veszélyeket, hogy jobban átgondolhasd, mit a munkából hazaérve minek majszolsz el.

Olajos halak, diófélék és avokádó – ezek a természet ízletes ajándékai, amelyeket az "egészséges" zsírok kincsesládájaként ismerhetünk.

Az ausztrál szakértők új megközelítése szerint az egészséges zsírokat tartalmazó ételek, mint például az olajos halak, a népszerű magvak és az avokádó nem rendelkeznek olyan kedvező hatásokkal az egészségre, mint ahogyan azt korábban gondoltuk. Friss kutatások rámutattak, hogy az omega-3 zsírsavak, melyeket eddig a szív védelmezőiként ünnepeltek, valójában összefüggésbe hozhatók a gyulladásos folyamatokkal a szervezetben. Ezek a gyulladások pedig hozzájárulhatnak a 2-es típusú cukorbetegség és akár a szívroham kockázatának növekedéséhez is. Az új felfedezések arra figyelmeztetnek, hogy érdemes újragondolni a zsírok szerepét az egészséges táplálkozásban.

Az Avon Longitudinal Study of Parents and Children, amely a világ egyik legátfogóbb hosszú távú egészségügyi kutatása, több mint 14 ezer család egészségügyi állapotát vizsgálta. A tanulmány során felfedezték, hogy az omega-6 zsírsavakban gazdag táplálkozás hozzájárulhat a szervezetben lévő krónikus gyulladások fokozódásához, ami összefüggésbe hozható a rákos megbetegedésekkel és a szív- és érrendszeri problémákkal. Emellett meglepő eredmények láttak napvilágot az omega-3 zsírsavakkal kapcsolatban is, amelyek eddig a szívbarát táplálkozás alapkövének számítottak.

- nyilatkozta Thomas Holland professzor a Medical News Todaynek, valamint kiemelte, hogy a kutatás szerint a magolajok rendszeres fogyasztása növeli az elhízás, a szívbetegségek, a 2-estípusú cukorbetegség és az autoimmun betegségek esélyét.

Related posts